Rust in je hoofd

Is het mogelijk om stil te zijn van binnen? En als je stil bent, wat dan? We willen graag meer rust maar als we die eenmaal hebben weten we niet wat we er mee moeten doen. Lees meer over het vinden van innerlijke stilte en hoe je om kan gaan met de storm aan gedachten in je hoofd.  

Waar je ook mee zit, ga er even voor zitten

Waar je ook mee zit, ga er even voor zitten

Joehoe! Mag ik ook even wat aandacht? Aldus mijn verstand. Veel nadenken wordt vaak geassocieerd met piekeren en je zorgen maken, wat weer een negatief imago heeft. Dus proberen we niet te piekeren en vooral positief te denken! Toch mag er best wel wat aandacht naar...

Stilte ervaren zit in een klein hoekje

Stilte ervaren zit in een klein hoekje

Op de een of andere manier ben ik iemand die vaak op anderen moet wachten. Het is niet zozeer dat ik dingen afraffel of mijn vrienden ontzettend traag zijn. Misschien dat ik minder dingen belangrijk vind en dus niet doe. Of simpel weg sneller kan kiezen en daardoor...

De kunst van het niks doen

De kunst van het niks doen

Wat ga jij doen deze vakantie? Gewoon even lekker niks doen… Als iemand dat zegt dan ben ik altijd benieuwd hoe dat er uit ziet. Ik vind het namelijk best lastig om écht niks te doen. En wat bedoelen we dan eigenlijk met ‘niks’? Is dat ontspanning? Op de bank zitten...

Kon ik maar stoppen met denken!

Kon ik maar stoppen met denken!

In discussie gaan met jezelf, oftewel je gedachtenwereld, a.k.a. je verstand, of proberen te stoppen met denken, is een vrij zinloze bezigheid die je afleidt van waar je eigenlijk mee bezig wilt zijn.

Stilte vinden tussen alle prikkels door

Stilte vinden tussen alle prikkels door

We worden vaak overprikkeld. Of we laten onszelf overprikkelen. Prikkels zijn er in ieder geval genoeg. Social media, televisie, het gemak van in contact zijn met elkaar.

Gehoord worden: waarom luistert niemand naar mij?

Gehoord worden: waarom luistert niemand naar mij?

We kunnen veel met onze woorden. Liefde benoemen, verweer geven, pijn doen, iemand laten lachen. Het scala aan mogelijkheden is groot en nodig om te kunnen communiceren. Maar wat als we de woorden weg laten?

Rust in je hoofd door te stoppen met luisteren

Rust in je hoofd door te stoppen met luisteren

We willen allemaal wel eens wat meer rust in ons hoofd maar dat gaat niet altijd zo makkelijk. We hebben zo’n 60.000 gedachtes per dag en emoties schieten per gedachte alle kanten op.

Ssst! Het observeren van innerlijk lawaai

Ssst! Het observeren van innerlijk lawaai

Tot een aantal jaar geleden ging bij thuiskomst altijd direct de tv aan. Als achtergrond geluid. Wat er dan op stond deed er niet toe, er was in ieder geval geluid dus ik was minder alleen. Er was geen akelige stilte…

Ontspannen is niet het enige dat belangrijk is

Ontspannen is niet het enige dat belangrijk is

Het klink altijd heel simpel maar stiekem is ‘ontspannen’ een werkwoord wat soms moeilijk uit te voeren is. Wanneer ben je nu écht ontspannen? Wanneer kom je écht tot rust? We pushen onszelf soms zo ver dat we hard ons best moeten doen om te kunnen ontspannen.

Is het mogelijk om te stoppen met oordelen?

Is het mogelijk om te stoppen met oordelen?

Stiekem ben ik best arrogant. Ik denk altijd dat ik het beter weet dan een ander. Ik weet hoe jij je problemen moet oplossen en ik kan je vertellen hoe je dingen het beste aan kan pakken. Gelukkig ben ik meestal slim genoeg om die gedachtes niet altijd uit te spreken. Het zijn oordelen.