Loslaten en accepteren

Veel onrust in je hoofd kan je oplossen door ‘los te laten’ en te ‘accepteren’. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? En waarom is dat zo moeilijk? Ontdek verschillende manieren om naar deze lastige thema’s te kijken.  

We hechten teveel waarde aan onze emoties

We hechten teveel waarde aan onze emoties

Laatst ben ik in tranen uitgebarsten voor een publiek van zo’n 70 man. Ok, 40 misschien maar het voelde als 100. Ze zaten in een halve cirkel om me heen en ik bevond me op een gelijkvloers podium.

Kunnen we onze angsten overwinnen?

Kunnen we onze angsten overwinnen?

We doen het allemaal: ons laten leiden door angst. Zelfs de ogenschijnlijk zelfverzekerde Karlien (that’s me) laat zich bewust en onbewust leiden door angsten die diep van binnen verscholen zitten.

Leren loslaten: is het dan echt mogelijk?

Leren loslaten: is het dan echt mogelijk?

Misschien herken je dit: er gebeurt iets, je vind het niet leuk, je wilt er niet meer aan denken, je baalt ervan dat je er nog steeds aan denkt, je wordt boos op jezelf omdat je ervan baalt, je raakt gefrustreerd omdat je boos wordt op jezelf en je wordt verdrietig omdat het niet lukt om het ‘los te laten’…

Verwerken: hoe geef je iets een plekje?

Verwerken: hoe geef je iets een plekje?

Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Geef het een plekje… ik krijg een er een beeld bij dat ik een vervelende gebeurtenis in een doosje moet stoppen zodat ik er niet meer aan hoef te denken.

Ontspanning: als je hoofd meer wil dan je lijf

Ontspanning: als je hoofd meer wil dan je lijf

We verlangen continu naar van alles en nog wat. Als ik meer tijd heb dan… Als ik meer geld heb dan… Als ik geen hoofdpijn heb dan… Als ik deze spullen heb dan… Als ik in een hutje op de hei woon dan…

Hoe iets positiefs moeten tot stress kan leiden

Hoe iets positiefs moeten tot stress kan leiden

Heel vaak als we iemand of onszelf advies geven zit er het woordje ‘moeten’ ergens in een zin. Je moet het loslaten. Je moet je niet zo druk maken. Je moet meer ontspannen et cetera. De goedbedoelde adviezen die we elkaar en onszelf geven kunnen juist extra stress veroorzaken. Ik moet gelukkig zijn…

Accepteren en het veranderen van je focus

Accepteren en het veranderen van je focus

Een veel gebruikt woord dat makkelijker klinkt dan dat het is: accepteren. We gebruiken het dan ook te pas en te onpas en vaak nog in de combinatie met ‘moeten’. Maar als je je dan gaat afvragen hoe je dat doet dan wordt het toch wel lastig. Wat wil je accepteren? Waar ligt de focus?