Je eigen pad volgen

Hoe weet je nu welke keuze je echt wilt maken? Hoe ga je om met twijfel en onzekerheden? In deze blogs lees je inspirerende gedachten over keuzes maken, je hart volgen en omgaan met je onzekerheden.

Streng voor jezelf? Doorbreek je eigen regels!

Streng voor jezelf? Doorbreek je eigen regels!

Hulde als jij niet streng bent voor jezelf! Want dan ben je waarschijnlijk één van de uitzonderingen. Maar dat je dit leest geeft waarschijnlijk aan dat jij, net als ik, jezelf er op betrapt dat je soms, regelmatig of vaak, streng bent voor jezelf. Streng zijn voor...

Wat ik geschrapt heb uit mijn leven en het positieve effect ervan

Wat ik geschrapt heb uit mijn leven en het positieve effect ervan

Van alle dingen die ik weg heb gedaan is er één die me het meeste tijd en energie heeft opgeleverd en me het meest terug heeft gebracht naar mijn waarden. Eén ding dat ik echt nooit meer terug wil en mijn huis niet in komt zelfs niet als mijn vriend me ervoor zou...

Leef jouw eigen leven: wordt een pionier!

Leef jouw eigen leven: wordt een pionier!

Een betekenisvol leven leiden kan voor iedereen wat anders betekenen. Voor mij betekent het dat ik bewust mijn leven invul vanuit wat goed voelt voor mij. En wat goed voelt zijn de dingen die in mijn ogen ook goed zijn. Goed voor het milieu, goed voor de medemens. Een...

Onzeker? Geef maar de schuld aan je voorouders!

Onzeker? Geef maar de schuld aan je voorouders!

Dit is een passage uit 'Op pad met je onzekerheden'. Klik hier om het hele e-book te lezen. Om te leren omgaan met je onzekerheden is het fijn om eerst te begrijpen wat er gebeurt. Deels ontstaan onzekerheden door het leven zelf, je opvoeding, je omgeving en de...

Hoe je meer tijd voor jezelf maakt

Hoe je meer tijd voor jezelf maakt

Ik heb geen tijd voor mezelf, ik kom niet toe aan mijn eigen dingen, mijn agenda loopt over… dit herken je vast wel? En ja, ik ben er ook schuldig aan. Soms lijkt het alsof de tijd uit mijn handen glipt. Toch geloof ik er in dat je áltijd tijd kan maken voor jezelf....

Doen wat goed voelt vs. egoïsme

Doen wat goed voelt vs. egoïsme

Soms lijkt het alsof er een taboe heerst op het kiezen voor jezelf. De angst bestaat dat de wereld je zal veroordelen voor je keuzes en je zal worden aangezien voor iemand die arrogant is en egoïstisch. En dat terwijl je er naar verlangt om te leven vanuit compassie...

Voelen wat goed voelt

Voelen wat goed voelt

Weten wat je écht wilt in je leven. Sinds ik mijn baan heb opgezegd en voor mezelf ben begonnen heeft mijn hoofd het er ontzettend druk mee. Mijn creativiteit wil zich niet laten vastleggen en mijn prestatiedrang neemt nergens genoegen mee. En toch zijn er van die...

Een goede uitdaging of teveel hooi op je vork?

Een goede uitdaging of teveel hooi op je vork?

“Als het eng is, dan is het goed”. De wijze woorden die een vriend ooit tegen me zei. Want als het spannend is, dan ga je ervan groeien, leren, mogelijk falen en weer opstaan met een nieuwe ervaring. Als je er goed over nadenkt dan zou het leven erg saai zijn als...

Waarom we liever in onze comfortzone blijven

Waarom we liever in onze comfortzone blijven

Ik zou zo graag van baan veranderen. Ja maar, wat nu als ik mijn vaste contract verlies? Of ik zou zo graag mijn schilderijen verkopen. Ja maar, wat als niemand ze mooi vindt? En ik zou zo graag een partner willen. Ja maar, wat als ik weer gedumpt wordt? Bij alles wat...

‘Nee zeggen’ in het land van keuzes

‘Nee zeggen’ in het land van keuzes

Misschien dat je jezelf hierin herkent: je bent net begonnen aan een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld 3x sporten in de week. En dan komt er ineens iets anders leuks op je pad. Fotografie is echt helemaal jouw ding!

Je pad veranderen: maar wat als je twijfelt?

Je pad veranderen: maar wat als je twijfelt?

Wat nu als ik niet goed genoeg ben? Die gedachte gaat de laatste tijd vaak door mijn hoofd. Ik weet wat ik wil, ik weet wat ik kan, maar kan ik de stap nu al maken?

Het roer om! Ons eeuwige verlangen naar anders

Het roer om! Ons eeuwige verlangen naar anders

Het zijn vaak niet de verplichtingen die ons vastketenen maar onze eigen kijk op het leven en onze verwachtingen daarvan. We verlangen naar anders en dat verlangen zorgt ervoor dat we niet tevreden zijn met wat we hebben.

Het loslaten van onzekerheden: doen wat goed voelt

Het loslaten van onzekerheden: doen wat goed voelt

Vrij van onzekerheden, belemmeringen en vrij van de dingen die je meedraagt uit je verleden. Een innerlijke vrijheid, is dat mogelijk? Zouden we alles los kunnen laten en vrij kunnen zijn? Kunnen we dan ons hart volgen?

Durven falen met de Pipi Langkous methode

Durven falen met de Pipi Langkous methode

Leren lopen gaat met vallen en opstaan. Je ziet een klein kind voorzichtig stapjes nemen, vallen en het opnieuw proberen. Maar als volwassenen lijkt het alsof we niet meer mogen vallen en niet meer durven te falen.

Patronen doorbreken en je levensstijl veranderen

Patronen doorbreken en je levensstijl veranderen

We slagen er in om deze wensen een tijdje vol te houden en even vaak slippen we weer terug in ons oude gedrag. Het is niet makkelijk om patronen te doorbreken en te veranderen in iets nieuws.

Een kijkje in de spiegel: waar word je echt blij van?

Een kijkje in de spiegel: waar word je echt blij van?

We zijn geneigd ons leven vol te stoppen met dingen waar we niet per se blij van worden. Dingen die voelen als ‘moeten’ waar we veel energie aan kwijt zijn. Keuzes die we maken zonder erbij stil te staan waarom.

Uit je comfort zone, een kwestie van vertrouwen

Uit je comfort zone, een kwestie van vertrouwen

Zij die de dingen doen die anderen niet durven zoals het opzeggen van je baan omdat die je niet bevalt, zoals alleen op reis gaan, zoals je mening geven wanneer iedereen braaf stil blijft, zij hebben lef. Toch? Of zou het iets anders zijn?

Naar je hart luisteren en afstand nemen van je oordelen

Naar je hart luisteren en afstand nemen van je oordelen

Luisteren zonder oplossingen en luisteren zonder oordeel is niet makkelijk. Je eigen aangeleerde patronen, levenservaringen, normen en waarden borrelen al snel boven als er zich een probleem voor doet. Of dat nu jouw probleem is of die van een ander.

Je hart volgen: kan jij de consequenties aan?

Je hart volgen: kan jij de consequenties aan?

Doen wat goed voelt. Naar je gevoel luisteren. Je intuïtie. Als je alle gedachtes en interne analyses even negeert, wat wil je dan echt? Wat houdt je tegen om dat niet te doen en je hart te volgen?

De juiste weg kiezen: is er wel een verkeerde keuze?

De juiste weg kiezen: is er wel een verkeerde keuze?

Diep van binnen weet je wel wat je wilt. Alleen het uitvoeren van die keuze zorgt ervoor dat het definitief wordt, je kan de effecten ervan misschien niet meer terug draaien. Wat nu als je dan toch een verkeerde keuze hebt gemaakt?

Waarom luisteren naar jezelf zo moeilijk is

Waarom luisteren naar jezelf zo moeilijk is

Goed luisteren naar mezelf, hoe doe ik dat? En waar luister ik dan naar? Naar alle ruim 60.000 gedachtes die ik dagelijks heb? Probeer je eens te beseffen wat er allemaal van binnen gebeurd in een paar minuten…