Joehoe! Mag ik ook even wat aandacht? Aldus mijn verstand. Veel nadenken wordt vaak geassocieerd met piekeren en je zorgen maken, wat weer een negatief imago heeft. Dus proberen we niet te piekeren en vooral positief te denken! Toch mag er best wel wat aandacht naar ons verstand dat ons van alles wijs probeert te maken over wat we wel of niet moet doen. Dat onder woorden wil brengen wat we voelen en overal een verklaring bij zoekt.

Soms raak ik zelf verbijsterd over wat er zich in mijn hoofd afspeelt. Van de ene gebeurtenis schiet ik naar de andere met alle oordelen en overpeinzingen er boven op. Ik geloof mijn gedachten vaak niet. Ze zijn wispelturig en daarmee onbetrouwbaar. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen aandacht mogen hebben.

Even de tijd nemen voor waar je mee rond loopt. De tijd nemen voor jezelf. We willen graag snel van onze problemen af en vervelende gevoelens hebben we liever niet. Maar ook is het fijn om gewoon even te gaan zitten en je hoofd te laten gaan. Geen meditatie of proberen mindful te zijn. Geen poging om je hoofd leeg te maken en stil te zijn van binnen. Juist even stil staan bij alle gedachten die er voorbij komen.

Als je dat doet met nieuwsgierigheid en verwondering zal je merken dat er een andere relatie ontstaat tussen jou en je verstand. Al die gedachten die soms teveel zijn en irritant krijgen nu de ruimte om er te zijn. Je hoeft er niet naar te luisteren in de zin van actie ondernemen. Je kan er ook naar luisteren zoals je zou luisteren naar een goede vriend of vriendin. Je neemt zijn of haar woorden ter harte en gaat vervolgens af op je gevoel.

Dus waar je ook mee zit, ga er even voor zitten. Neem de tijd om te observeren wat je denkt en voelt. Neem even de tijd voor jezelf.  

Jij wilt jouw eigen pad volgen maar voelt je afgeremd voelen door de stemmetjes in je hoofd en je omgeving/de maatschappij? Wil je weten hoe je beter voor jezelf kiest, je hart volgt en je daar sterk in voelen? Ik ben Karlien. En ik leer je hoe je mindful met je gedachten kan zijn en help je met het ontdekken van je waarden.

Wil je meer tips over het volgen van jouw eigen pad? Meld je aan voor de facebookcommunity Volg jouw eigen pad | Ontdek de kracht van je waarden!