Selecteer een pagina

Ontwikkeltraject

‘Mindful met je gedachten’

In het ontwikkeltraject Mindful met je gedachten leer je vaardigheden die je helpen om rustiger te worden van binnen zodat je meer ruimte krijgt voor jezelf. Je krijgt oefeningen aangereikt waarmee je zowel tijdens als buiten de sessies aan de slag gaat.

Aan het eind van het traject:

9

kan je beter omgaan met stress

9

heb je minder last van gepieker

9

zijn je onzekerheden geen belemmering meer

9

ervaar je meer innerlijke rust en stilte

9

weet je waar je naar toe wilt in je leven

Voor wie?

Het ontwikkeltraject Mindful met je gedachten past bij jou als je niet lekker in je vel zit, je (vaak) down voelt of te maken hebt met een burn-out. Je wilt iets anders met je leven of je wilt leren om dingen meer los te kunnen laten. Misschien herken je jezelf in een van de volgende zinnen:

9

Ik pieker veel.

9

Ik heb niet het leven dat ik zou willen hebben.

9

Ik voel me vaak down of ongelukkig.

9

Ik vind het moeilijk om los te laten. 

9

Ik voel me onrustig van binnen. 

9

Ik wil positiever in het leven staan. 

9

Ik weet niet wat ik met mezelf aan moet.

9

Ik word snel onzeker.

Weet je niet zeker of het ontwikkeltraject Mindful met je gedachten iets voor je is? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan!

Wil jij jezelf leren zijn mét je gedachten? En mét je onzekerheden gaan voor wat jij belangrijk vindt in je leven?

Hoe ziet het ontwikkeltraject er uit?

Het ontwikkeltraject Mindful met je gedachten bestaat uit 8 sessies. Tijdens de sessies gaan we niet alleen in gesprek maar doen we ook verschillende oefeningen vanuit ACT-coaching (Acceptance and commitment therapy). Daarnaast wordt er van je verwacht dat je ook buiten de sessies aan de slag gaat met wat je geleerd hebt. Elke sessie duurt een uur en vindt plaats in mijn praktijk in Boxtel.

Afhankelijk van waar jij tegenaan loopt, kan het zijn dat de onderwerpen in een andere volgorde worden aangeboden. Verder is het zo dat alle onderwerpen met elkaar verbonden zijn en er wordt gekeken naar welke oefeningen voor jou het beste zijn. Jouw proces staat voorop. In de sessies komt het volgende aan bod:

Sessie 1: Jouw gedachtenstrategie

We gaan kijken naar waar je tegenaan loopt en hoe je daar nu mee om gaat. Wat doe je nu met je negatieve en onzekere gedachten? En hoe werkt dat voor je?  

Sessie 2: Acceptatie en bereidheid

Ben je bereid om een andere manier van aanpak aan te leren? Acceptatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Met verschillende oefeningen krijg je meer inzicht in wat acceptatie is en hoe je dat toepast.

Sessie 3: Loslaten

 Je gaat afscheid nemen van de hechte band die je met je gedachten hebt. Met oefeningen leer je los te laten van je negatieve gedachten. Hierdoor ontstaat er ruimte voor rust in je hoofd.

Sessie 4: Mindfulness

Leven in het hier-en-nu betekent dat je open staat voor wat er op dit moment op je pad komt. Dus ook open staan voor de negatieve ervaringen. Dit kan je leren met mindfulness oefeningen.

Sessie 5: Wie ben je?

Als je je gedachten niet bent, wie ben je dan wel? De ruimte die ontstaat door het loslaten van de band met je gedachten kan best eng zijn. We gaan op zoek naar wie daar achter zit.

Sessie 6: Waarden

Wat vind jij waardevol? En op welke manier leef jij naar je waarden? In deze sessie, en thuis, ga je inventariseren wat jij belangrijk vindt in je leven en op welke manier je dat invult.

Sessie 7: In actie

Nu je weet wat je waarden zijn, gaan we kijken naar welke acties jij kan ondernemen om hier meer aandacht aan te besteden. Uiteraard gaan acties gepaard met onzekerheden en negatieve gedachten. Wat doe je dan als dat gebeurt?

Sessie 8: Jouw nieuwe gedachtenstrategie

In deze afsluitende sessie kijken we terug op alles wat je geleerd hebt. Hoe ga je je nieuwe vaardigheden toepassen? Wat is nu jouw nieuwe gedachtenstrategie?

Gratis kennismakingsgesprek

Als je gaat investeren in jezelf door een ontwikkeltraject aan te gaan, is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij mij als jouw coach. Je wilt er niet halverwege achter komen dat mijn manier van werken niet bij je past.

Vandaar dat ik graag de mogelijkheid bied om vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan te vragen. We nemen dan een half uur de tijd om te bespreken waar je tegenaan loopt en hoe het ontwikkeltraject je hier bij kan helpen. Op deze manier weet jij zeker of je de uitdaging van het ontwikkeltraject wilt aangaan.

Woon je in de buurt van Boxtel, dan kan je uiteraard een afspraak maken om bij mij langs te komen. Maar woon je wat verder weg dan is ook een skypegesprek mogelijk.

Investering

De kosten voor het ontwikkeltraject zijn €90 per sessie inclusief btw. Het traject bestaat in principe uit 8 sessies waarvoor de totale kosten op €720 euro komen. Het kan voorkomen dat 7 sessies voldoende zijn of dat je er 9 wil. Mocht dat zo zijn dan betaal je uiteraard alleen de sessies die we samen afspreken.