Gedachtenwereld

Aanbod

Gedachtenwereld

Aanbod

Afhankelijk van waarvoor jij me opzoekt kan ik op verschillende manieren met je werken. Het resultaat is altijd een persoonlijke ontwikkeling van waaruit jij verder kan groeien. We planten zaadjes in de vorm van nieuwe inzichten ondersteunt door verschillende vaardigheden om ze tot leven te laten komen.

Inzicht

Bij elk probleem spelen verschillende aspecten. Gevoelens, emoties, gedachten en ook percepties, oordelen, normen en waarden. Die liggen niet altijd op één lijn. Je wilt bijvoorbeeld iets voor jezelf maar hebt er ook oordelen over. Door jouw innerlijke processen in kaart te brengen krijgen we een helder inzicht in waar het probleem daadwerkelijk ligt en wat je nodig hebt om verder te kunnen.

Vaardigheden

Leer stilstaan en vanuit rust te kijken naar wat nodig is. Individueel of in een groep leer ik je praktische, rust creërende vaardigheden. Deze geven je de mogelijkheid om bewust je stappen te kiezen zonder afgeleid te worden door gedachten en emoties. Het leven zit vol verrassingen. Geef jezelf toestemming om alles wat op je pad komt te mogen ontvangen.

Veel gestelde vragen:

Met welke problemen kan ik bij je terecht?

Ik ga je een aantal voorbeelden geven. Maar staat jouw probleem er niet bij en voel je je toch aangetrokken tot mijn aanbod, schroom dan niet om gewoon even kennis te komen maken. Wie weet kan ik je helpen al is het maar door je te verwijzen naar de voor jou juiste persoon.

  • Je ervaart chaos in je hoofd en hebt daar last van (piekeren).
  • Je loopt steeds tegen dezelfde problemen aan en bent er nu wel klaar mee.
  • Je hebt iets vervelends meegemaakt en kan het niet loslaten.
  • Je herkent patronen in je gedrag waar je van af wilt.
  • Je voelt je onzeker en hebt moeite om iets te ondernemen.
  • Je bent (hoog)gevoelig en weet niet hoe je daarmee om kan gaan.
  • Je ervaart dat je leven/werk veel te druk is en/of mist plezier.
Wat doen we in een sessie?

Mijn sessies zijn gericht op het creëren van inzicht en het aanleren van vaardigheden. We gaan eerst kijken naar waar het probleem daadwerkelijk ligt. Vaak is dat anders dan wat je denkt en zit de kern veel dieper. Hiervoor gebruik ik verschillende gesprekstechnieken. Daarnaast doen we opdrachten die je helpen om met je probleem om te gaan. We focussen dus niet zozeer op de inhoud maar op de strategie die je gebruikt om ze op te lossen. Hierdoor leer je vaardigheden die je ook in de toekomst zelf kan toepassen als je opnieuw tegen problemen aan loopt.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Uiteraard is dat afhankelijk van je vraagstuk. In één sessie kunnen we inzicht krijgen op de kern van het probleem. Maar stel nu dat dat probleem steeds terug komt? Dan kunnen we in meerdere sessies aan de slag om jouw aanpak van het probleem te veranderen. Gemiddeld zijn we dan 6 tot 8 sessies bezig.

Kan ik gratis met je kennismaken?

Ja, dat is mogelijk. In een kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur kunnen we samen overleggen wat je behoeften zijn en waar ik je mee kan helpen.

Op welke locatie werk je?

Op dit moment werk ik in Boxtel en Eindhoven. Woon je te ver weg of ben je minder mobiel dan is het ook mogelijk om elkaar online te spreken met video.

Wat kost een sessie?

Een sessie kost 75 euro per uur. Doorgaans duurt een sessie één uur.

Wat is je achtergrond?

Ik heb een tweejarige opleiding psychologie en coaching gedaan op het NCOI. Voor al mijn examens had ik minimaal een 8. Daarna heb ik me verdiept in Acceptance and commitment therapy, oftewel ACT, met een basis- en vervolgopleiding. Deze therapie heeft mij persoonlijk geholpen toen ik tegen een burn-out aan liep vandaar de keuze om hier zelf ook mee te werken.

In ACT gaat het om psychologische flexibiliteit. Het is een gedragstherapie die niet probeert je gedachten en emoties te veranderen maar je leert om er anders mee om te gaan. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte. Je neemt als het ware afstand van het denken en maakt contact met je waarden.

Wat is je visie?

Als ik kan leren om meer rust en ruimte te ervaren in mijn hoofd, dan kan iedereen dat. Het is dan ook mijn missie om de wereld wat te vertragen en te laten stilstaan bij wat is. Te laten stoppen met vechten tegen wat we niet willen hebben en over te gaan op acceptatie. In mijn boek Geluk is een paradox vergelijk ik het met een tornado. Je kan je laten meesleuren en proberen alles vast te grijpen of je kan in het midden gaan staan, de stille kern, en zien wat er gebeurt. Je bent niet de storm, je aanschouwt de storm.

Volg gedachtenwereld:

FacebookInstagramEmaillijst  |  Linkedin

Karlien@gedachtenwereld.nl

FacebookInstagram

Emaillijst  ~  Linkedin

Karlien@gedachtenwereld.nl